Ungprat.no tilbyr lokal samtalehjelp til ungdom mellom 13-24 år i Kristiansandsområdet, som trenger noen å prate med.

Du kan sende sms PRAT til 2474 og blir deretter koblet med en samtalepartner innen 24 timer. Du kan også booke time med en av våre samtalepartnere direkte på nettsiden vår. Du bestemmer selv om samtalen skal gjøres på sms, telefon eller å møtes.

Alle samtalepartnerne våre er trygge voksne, som frivillig bruker av sin fritid og har god kompetanse om det å snakke med ungdom.

Ungprat.no drives av Blå Kors og har samtalepartnere som enten har helse- eller pedagogisk fagkompetanse. Alle våre samtalepartnere blir kurset og får kompetanseheving fire ganger i året. Etikkrådet i Ungprat.no har utarbeidet en «Etikkveileder» som skal hjelpe samtalepartnerne og være retningslinjer for samtalen.

I 2020 fusjonerte CityChangers med Blå Kors og det nye navnet på tjenesten er Ungprat.no. ​De siste årene har vi hatt i overkant av 2.000 kontaktpunkter med ungdom i året.​

Vi ønsker å gjøre byen vi bor i til det beste stedet å vokse opp for barn og unge. Fem av de største idrettsklubbene i byen er blant våre samarbeidspartnere. Vi har mange trygge voksne som kan møtes til samtale på kafeer, ungdomsklubber og idrettsarenaer. Vi er også til stede med samtalepartnere på noen av samlingene til Blå Kors Ung og Vision Aktivitetspark.